Престиж-Авто Новини

Свіжі та актуальні новини від Престиж-Авто.

  1. Новини
  2. AdBlue – що це таке?
26.09.2017
Іновації та технології

AdBlue – що це таке?

Ця система вагомо зменшує викид токсичних речовин і дотримується екологічної норми Євро-6. Для цієї роботи потрібен реагент AdBlue.

AdBlue1

За останні декілька років збільшується частина автомобілів Volkswagen з дизельними двигунами які оснащуються передовою системою вибіркової капіталітичної нейтралізації (SCR).

Реагент AdBlue — це додаткова експлуатаційна рідина для дизельних двигунів. Її потрібно заливати в окремий резервуар та контролювати. В залежності від моделі автомобіля горловина для реагенту можна знаходитись за лючком паливного баку, у багажному або моторному відсіку.

Який розхід реагентума AdBlue?

Розхід реагентума напряму залежать від манери водіння, робочої температури системи або температури повітря. Автомобілі в середньому споживають 1,5-2,5 л. AdBlue на 1000 км.

Де заправляється AdBlue?

Звернувшись до офіційних дилерів Volkswagen ви отримаєте можливість скористатися налагодженою системою заправки реагентума AdBlue. Також це можна зробити самостійно.

Принцип дії AdBlue

Реагент, що знаходиться в спеціальному баку, під тиском 4,5 - 8,5 бар (~ кг / см 2) через інжектор впорскується в потік відпрацьованих газів. Далі ізоціанова кислота в процесі гідролізу розкладається знову на аміак і вуглекислий газ . Отриманий таким чином аміак використовується для нейтралізації оксидів азоту методом селективної каталітичної нейтралізації, в результаті якої на виході отримуємо вуглекислий газ , азот і водяну пара. Для зниження показників окису азоту всередині двигуна додатково використовується система рециркуляції охолоджених відпрацьованих газів .

Розхід AdBlue

Реагент заливається в окремий бак з синьою кришкою. Споживання AdBlue в легкових автомобілях становить близько 5% від споживання дизельного палива. У вантажних автомобілях система очищення вихлопу включається на більш ранньому етапі і тому споживання AdBlue становить близько 6%.

Що буде або що станеться, якщо не залити AdBlue в автомобіль?

Без рідини AdBlue більшість сучасних дизельних автомобілів відмовляться просто заводиться або будуть працювати в режимі низької потужності, в так званому «аварійному режимі». Тому рекомендується, при користуванні таким двигуном необхідно контролювати рівень AdBlue і поповнювати його при необхідній потреби.

Автомобіль сам повідомить вас про необхідність доливання AdBlue за допомогою бортового комп'ютера, підказавши таким чином, що рівень цієї рідини низький і потрібно поповнити її кількість.

Як заправляти дизельну машину даним AdBlue?

Як тільки ваш автомобіль повідомляє вас про те, що ви повинні поповнити долити AdBlue, прийшов час для купівлі цієї рідини.

Будьте уважні! Не вся речовина AdBlue однакової якості. У різних виробників якість такої може істотно відрізнятися один від одного, іноді на стільки, що на бортовому комп'ютері автомобіля можуть з'являтися помилки. Також на ринку існує контрафакт або підроблена рідина, будьте обережні!

Для доливання даного реагенту вам не обов'язково вирушати в спеціалізований сервісний центр, поповнити систему можна самостійно. Головне чітко виконувати вимоги інструкції та всі нескладні дії доливання з максимальною обережністю, тоді у вас все вийде і буде виконано без особливого ризику нанесення шкоди автомобілю.

В свою чергу автосалон Volkswagen "Престиж-Авто" пропонує придбати AdBlue для Вашого автомобіля та виконати заправку AdBlue у Хмельницькому.

Якщо у Вас виникнуть питання - будемо раді допомогти!

Чекаємо Вас за адресою:

Автосалон «Престиж-Авто» - офіційний дилер Volkswagen.
м. Хмельницький, вул. Прибузька, 48/2
Тел. 0800509009 (безкоштовно з усіх операторів України)

Андрій
Матвєєв

керівник відділу продажу запасних частин та аксесуарів
Телефон:
Мобільний телефон: +38067 679 11 79
Факс:

Олександр
Ящук

адміністратор СТО
Телефон: +38067 238 09 09
Мобільний телефон: +3809 6657 67 37
Факс:

Олег
Решетюк

фахівець з продажу запасних частин та аксесуарів
Телефон:
Мобільний телефон: +38067 679 11 79
Факс:

Віктор
Костюкевич

фахівець з продажу запасних частин та аксесуарів
Телефон:
Мобільний телефон: +38067 679 11 79
Факс:

Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.